sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Weekend in Mäntyharju


k


Vietin pidennetyn viikonlopun Mäntyharjun mökillä.
Olin varsin rohkea ja lähdin torstaina koko tytärkatraan ja koiran kanssa mökille.
Isäntä saapui vasta perjantaina. Olen varsin ylpeä itsestäni, kun sain mökin uunit tulille, vedet saunaan jne! Jes, ehkä en olekaan niin erkaantunut luonnosta. Ja mikä parasta, uskalsin nukkua rauhassa keskellä metsää ilman "miesturvaa". Onneksi meidän rotikkaneiti piti hyvää vartiota ja pakko myöntää että muutaman kerran keskellä päivää säikähdin oikein kunnolla,kun neiti sai hullun murina/ haukkumiskohtauksen.
Mäntyharjun kirpparilta tein kaksi hyvää löytöä, vihreän huovutetun hatun, jossa sivussa sulat, ja mustan melkeimpä käyttämättönän Just In Vaatehuoneen hameen.
Lauantaina oli jopa niin lämmintä,että saatoin pukea uuden ( vanhan n.50-60 luvun) takin päälleni kylillä käydessä. Kuvitelkaa, takista on maksettu vain 6 euroa!

Vinkkinä Mäntyharjun liepeillä asuville.
Nyt saisi todella halvalla puisen, kannellisen talonpoikais sohvan. Kauniit koristemaalaukset, ja sohva on senverran pitkä että siinä nukkuu varmasti 180 senttinen ihminen.Hintaa sohvalla 220 e. Itse olisin ostanut ehdottomasti, mutta ikäväkyllä meille ei vaan mahdu.

English,please :

I spent an extended weekend at the cottage Mäntyharju.I was very brave and I left on Thursday, daughters and a dog with summer cottages. The man was still at home, to come on Friday.
I am quite proud that I got a warm cottage, etc.I have found over the weekend flea market just a lovely hat, and thus the basic skirt. The weather has warmed up and I was able to dress upon a thinner coat. The jacket is from the 50-60 century.
Spring, summer, I can not wait!

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Lady in red




Punainen päivä, paljon kirkkaan punaisia tunteita tämänaamun löydöistä.
Lauantaipäivä menee rattoisasti vuoden 1960 Femina lehtiä selaillen.
Jos jostain saa inspiraatiota niin näistä kyseisistä lehdistä jotka kipputorilta tänään kotiin kannoin hintaan 1e/kpl.
Punainen Miss Desing Oy: n puolikellohameen ostin taannoin 2,50 eurolla, ja kuvan muutkin vaatteet ja asusteet neuletakkia lukuunottamatta ovat kirpulta pilkkahintaan.
Kuvaan änkesi myös päätön koira! :D


Seinäruususen blogista sain mielettömän kivan vinkin.
Tälläistä kirjaa tarvitsen ehdottomasti. Olen onnettoman huono laittamaan hiuksiani, ja kirja ilmeisesti sisältää helpot ohjeet näyttävienki vintagekampausten tekoon.
Odottavan aika on pitkä, sillä kirja toimitetaan vasta toukokuussa.

torstai 10. maaliskuuta 2011

Vivien Holloway haaveita..

Olen jo muutamia kuukausia haaveillut sydänkuosisesta mekosta.
Kirpparilta löytyi Tampellan kangasta, punaisella pohjalla valkoisia sydämia. Meinasin sen jo ostaakin,mutta tarkasteltuani kangasta huomasin sen olevan huonommassa kunnossa kuin "pikakatsauksella". Hinta oli kankaan kuntoon nähden huikea, joten jätin ostamatta.
Tämä Vivien Hollowayn mekko kuitenkin kummittelee päässäni.
Josko raaskisin kukkaroani raottaa ja tämän ihanuuden tilata.

Tässäpä kuvaa syntymäpäivälahjaksi saamasta Vivien Holloway mekosta.
Pikkujouluissa käänsi katseita, ja mielestäni mekon yläosan malli onkin niin täydellinen kuin saattaa.


Ja ukkokin näyttää erittäin tyytyväiseltä... ;)

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Paahtimolla naistenpäiväniltana.







Porvoon Paahtimo on ehkä yksi tämän kaupungin parhaista iltatee paikoista. Tee joskus,tee vaihteeksi, tee aina jne. Herkulliset teesekoitukset kutsuvat nauttimaan Paahtimon sisustuksellisestikin lämpimästä tunnelmasta. Eilen tosin juhlistimme miehensiskon 32v syntymäpäiviä muullakin kun teellä.
Oma iltani jäi hieman lyhyeksi miehen soittaessa,että täällä huutaa koko tyttökööri.
Onneksi meiltä Paahtimolle matkaa on vain puolisen kilometriä, matka taittuu hetkessä jos hätä kotiporukoilla käy ylivoimaiseksi.

Paahtimon laivapaatti on sitten kesäajan suosituin paikka, ja siellä istutaankin pitkälle syksyyn saakka, Paahtimon lämpimän oransseihin viltteihin kääriytyneinä.
Näin talvella yläkerta kutsuu,nojatuoleineen ja sohvineen. Himmeä valaistus ja kynttilänvalo luovat itsessään upean tunnelman.
Bongasin tyylikkään miehen jolla oli silinterihattu ja kaunis kävelykeppi.Hän oli kuin suoraan jostakin sadusta. En tohdinnut kysyä lupaa kuvanottoon, vaan nappasin vain hatusta ja kepistä kuvan. Parempi kuin ei mitään.

maanantai 7. maaliskuuta 2011

More old pictures ...





Good women`s day all wonderful women!
Here are some more pictures of the fantastic women in my family!


Vintage finds..




Rakkautta, kyllä voisin sitä sanaa käyttää kuvaamaan tunnettani nähdessäni nämä ihanuudet.
Moni oli käynyt sovittamassa kaunokaisia, mutta kengänmalli on todella kapea ja koko 36, joten
paljon harmistusta aiheuttaneet,kun eivät olleet sovittajille mahtuneet. Minun jalkaani nämä oli kuin suorastaan suunniteltu,täydellinen sopivuus.

Pikkuruinen mokkanahkainen käsilaukku Sari Hirvaksen pöydästä.

Kangaspala 50- luvulta, ja parinmetrin pätkä nauhaa löytyi Virolaisen myyjän pöydästä
Helsinki Vintagessa oli siis myös ulkomaisia myyjiä.
Pitsihansikkaat kesään.


Vintagerintaneula Piaf De Bellevillen pöydästä. Värivalinnan tein ihan kevättä/kesää, ja päälläollutta mekkoani ajatellen. Onko tämä nyt 60 lukua?





Punainen huopahattu mustalla harsolla ja ruusulla. Äitini tämän löysi ja miehensisko muisti punaisen Annie Millerin ulsterini,jonka kanssa tämä sopiikin hienosti. Hattu Ever Green valikoimasta.

Helsinki Vintage 2011


























Ihanaa alkavaa viikkoa!
Olen vielä tänäaamunakin ihan tohkeissani eilispäivästä.
Kaapelitehtaalle Helsinki Vintageen suuntasin mamman ja miehensiskon kanssa kolmatta kertaa.
Tarjontaa riitti jälleen kerran niin paljon,että kaikkeen ei oikein kerennyt kunnolla tutustumaan,vaikka vietimme Kaapelitehtaalle melkein kolmetuntia. Tälläkertaa ei väenpaljous ollut edellisten kertojen tasolla, tai ainakaan meidän aikanamme.
Olin sonnustautunut uusimpaan Huutonet löytöön,aitoon 50-luvun kesäleninkiin.Miehensisko sanoikin että olen "keväänraikas tuulahdus". Mekosta taisin maksaa Huutonetissä 23e, ei mielestäni paha. Alle laitoin tietysti tyllihameen, joka osottautuikin oivaksi pehmusteeksi lennettyä pyllylleni heti lähtiessä. Minulla oli siis kahdet kengät mukana. Talvisaappaat, jotta pääsen ehjänä perille, ja vintagekorkokengät jotka vaihdoin itse tapahtuman sisätiloihin päästyä.
Isommat tytöt jäivät kotiin, ja nuorimmainen kulki messuilla tyytyväisenä rintarepussa.


Blogituttujakin tapasin, Tiian, jonka tukkaa ja sen hehkuvaa väriä jaksan aina ihastella. Terveiset vaan sinne! Bellevillen Piafin, jolta sain blogiarvonnan voittoni ja ostinkin hänen ihanasta pöydästään pientä ja kaunista. Piafilta sainkin hyvän neuvon mekkolöytöni puhdistukseen, siitä kun löytyy hieman huulipunatahraa helmasta.

Päivä oli yksi tämänvuoden lemppareistani. Käytiin vielä lähtiessä Flamingon kautta nauttimassa suussasulavat kanaherkut Amarillossa. En ole aiemmin Flamingossa käynytkään, ja täytyy sanoa että sinne voisi poiketa vaikka keilailun ja hyvänruuan merkeissä. Ja mikseipä vaikka paljon kehuttuun kylpyläänkin poiketa.

Tässä kuvasatoa, kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.
Ostoksista teen ihan oman postauksen. Mutta ennen sitä voin mainita,että löysin kyllä niin upeat kengät, että huokaus...