lauantai 20. marraskuuta 2010

Vuosia hukassa ollut aarre.


Tervetuloa uudet lukijat! Talvinen tervehdys uudet,sekä vanhat!

Talvi tuli yhdessä yössä. Miten ihmeessä selvisin viime talven paukkupakkasista,kun nyt -7 astetta tuntuu tuulen kera hyytävältä. Lokakuun alusta saakka olen pitänyt visusti villasukat jalassa, ja pidän varmasti huhtikuuhun saakka. Tätä n.30-40 vuotta vanhaa marjapuuron väristä villakangastakkia olen kaivannut.Aarteenetsijä löysi sen verannanlaatikosta,siellä se oli maannut 4-vuotta. Tänätalvena tulen käyttämään sitä ahkerasti.
Kengätkin ovat mahdollisimman mukavat ja väljät, joihin miehen paksut ja pitkät villasukat mahtuvat varpaitani lämmittämään. Vielä en ole löytänyt täydellisiä nahkasaappaita nyöreillä.
Eilen kohtasin kyllä kauniit täydelliset nahkasaappaat eräällä naisella, mutta ujouteni, taikka naisen kiireellisen olemuksen huomattuani en kehdannut huudella perään mistä kyseiset kaunokaiset on ostettu.

Vielä on pärjätty alakerran lämmityksen osalta pelkillä puilla. Niitä saakin kantaa niska vääränä jokapäivä koritolkulla. Ahkeruus palkitaan, ja mikään sähkö ei luo yhtä miellyttävää pehmeää lämpöä kuin puu. Ja itseasiassa koko operaatio: puiden haku, takansytytys ja hitaasti tulviva lämpö tuo mielihyvää.

Postilaatikkokin on saanut lumipeitettä. Pikkuruinen talo on hieman rapistunut, mutta niin on isompikin!Meidän postilaatikosta on kuvia varmasti sadoilla japanilaisilla ym. turisteilla. Ehkä pitäisi istua laatikon vieressä, ja pyytää kolikko jokaiselta kuvanottajalta ! ;)

6 kommenttia:

 1. Mulla on yhdet mustat nahkasaappaat nyöreillä joita en käytä, millasia etsit?

  Ne on ehkä vähän tän oloset http://2.bp.blogspot.com/_qAZ-dma25sM/S12UtMMabyI/AAAAAAAAAl8/ssxutAISCXQ/s400/saapas+(1).JPG (kuva on ihan googlattu) mut niissä on naru edessä.

  Toi kuva on siis lähimpänä mitä löysin viideltä ekalta sivulta ku googletin kuvia saattaista nyöreillä.

  Ne on tällä hetkellä varastossa, ni en pysty ottamaan kuvaa. Mut oisko sulla jotain kuvaa millasia etit?

  VastaaPoista
 2. Ootteks lämpöilmapumppua miettiny?
  Meillä on alakerrassa ja sen lisäks lämmitellään takkoja. Patterit päälle jos viimenen pakko = lämpömittari näyttää 15 astetta...nooh, Mies ei koskaan anna laskee niin alas, mutta joku muu antaa :P :D
  Kivaa alkavaa viikkoo! :)

  VastaaPoista
 3. Villasukat ja Pipa:
  Saappaissa saisi mielellään olla hieman korkoa.Ja pyöreä kärki,ennemmin kuin ihan terävä. Minkä kokoiset saappaat sulta löytyy? Oma jalka on kokoa 36-37, vaihdellen kenkien mukaan.

  Sanna-Mari:
  Meillä ei oikeen ilmalämpöpumppu pelittäis kun joudutaan koiran takia pitämään ovia kiinni ja tuo eteinen/porraskäytävä on ns. viileää tilaa. Mutta onneksi on tosiaan kakluuni ja leivinuuni alakerrassa. Yläkerrassakin takka,tosin aika huonovetonen :/

  VastaaPoista
 4. Kengät on kokoa 38, niissä on korkoa, mut tosi vähän ja kärki on pyöreä. Kunhan saan aikaseksi ni käyn hakemassa ne varastosta ja yritän ottaa kuvia.

  VastaaPoista
 5. Mun mies on ilmeisesti heittänyt kengät pois tai piilottanu ne tosi hyvin jonnekin kun en varastoreissula löytänytkään niitä :o

  Mä tivaan siltä vielä, että mihin ne on joutunut...

  VastaaPoista