tiistai 7. kesäkuuta 2011

Minä ompelen itse!


Katsaus vuoden 1947 Seuraan.

"Voin käyttää hyväkseni melkein jokaista kangaspalasta,jonka omistan.
Jos se on erikoisen kaunis,kallisarvoinen ja upea, teetän siitä iltalaukun, kengät tai hansikkaat.
Jos se on aivan tavallista pilkullista tai kuviollista kangasta,valmista siitä itse pienen puseron tai rantalaukun tai päähineen. Oheisista kuvista saan hyviä ideoita.
Tyttö,joka pitää laukkua olkapäällään, on pukeutunut vaaleaan pellapukuun. Laukku on vihreäpohjaista, valkopilkullista kangasta. Huivi, joka hänellä on päässään, on kekseliäästi sitaistu toiselle korvalle. Viimeistä muotia, hyvät naiset! Tyttö,joka miettiväisenä kannattaa leukaansa, on pukeutunut mustaan pukuun, kaulus ja puvun etumus ovat irtonaisia, hansikkaat samaa kangasta kuin kaulus. Olen myös nähnyt kuvan,missä hansikkaat ja keveät kesäkengät oli ommeltu samasta raidallisesta kankaasta. Piirretyllä tytöllä, joka silti ei ole vähemmän viehättävä, on kiinalaisten pukujen inspiroima pusero, sen etumukseen on varmuudeksi vielä kirjailtu pari kiinalaista kirjainta. Pieni pysty kaulus kiinnitetään kahdella napilla ja nyörillä, hihat ovat avoimet kimonohihat.Puseron voi ommella juhlavasta kankaasta iltapuseroksi yhtä hyvin kuin yksinkertaisesta kankaasta kävelypuvun kanssa käytettäväksi."

Onko käsityölehtien tee se itse/monikäyttöisyys palstojen tekstit juuri muuttuneet? :D
Tuona aikana isovanhempiemme mukaan, kaikki jämäpalat ja vanhatkin vaatekankaat käytettiin hyödyllisesti uudestaan. Onneksi käsityöt ovat nousevassa muodissa, ja etenkin kekseliäisyys on erittäin muodikasta!

Iloista keskiviikkoaamua. Minä lähden nyt ensimmäiseen työpäivään, ja meikittä. Maanantainahan olisi ollut se virallinen mene meikittä töihin päivä, mutta täällä se toteutuu tänään! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti