lauantai 9. lokakuuta 2010

Saippuoita ja kuppivärkkäilyjä
Sanna-Marin innoittamana hain saippuamassaa uudesta askartelukaupasta ja vietin perjantai-illan leikkien saippuantekijää. Vol Beat soi taustalla ja ilta oli uskomattoman rentouttava.
Ratulassa oli joskus kahvisaippuan tekoa ja sen ohjeen mukaan toimin.
Kahvinpurut vaan tuntu nousevan massan pintaan?!?! mikä neuvoksi?
Käytin koko massan ja nyt vähän harmittaa,että olisihan siitä voinut tehdä muitakin saippuoita. Ehkä on pakko hakeaa massaa lisää,kun kerran vauhtiin pääsi.
Muotteina käytin sinkkisiä pieniä kukkapurkkeja ja yhtä pientä leivosvuokaa. Sain jopa saippuat irti kuumaa vettä apua käyttäen. Tuollaisia pyöreitä sitten leikkasin niistä. Ja leivosvuokasaippuasta tuli kyllä kivanmallinen. Saisi vaan olla noita vuokia enempi kun yksi. Ihan kivat saippuat tuli ensikertalaiseksi ;)

Ajan Patinaa kirjaakin Sanna-Mari on ylistänyt ja olihan se pakko myös itselle ostaa.
Saippuakupit siis syntyivät kirjasta ideoiden. Toinen kuppi on Arabian Valmu-sarjaa ja toinen kuppi+lautanen Englantilaista Chippendale tyyliä.

Täällä vietetään sunnuntai tuoksutellen Oriflame kuvaston tuoksunäytteitä,tilausta tehden.ulkoillen (ilma näyttääkin siltä että saa vetää punaisen pitkän sadetakin niskaan),ja tehden kirpparikierros Mäntsälään,ehkäpä Hyvinkäälle.
Nyt olisi intoa väkertää,ommella jne. enemmän kun aikaa...höh,voisko vuorokauteen saada lisää tunteja.
Ihanaa sunnuntaita!!

5 kommenttia:

 1. Kivaa kun joku muukin on innostunu saippan tekemisestä! Niin ja noista kuppisysteemeistä :) Kyllä mullakin nousee puruista ainakin osa pintaan, en oo vaan antanu sen häiritä. Väri kuitenkin tulee mukavan ruskeeks.
  Näyttääpä Eevi äkkiseltään vanhemmalta (oon maailman huonoin lasten iän arvioija) kun onkaan. Onko teillä muita innokaita hoitajia kun sää?

  VastaaPoista
 2. On hirmu hauskaa toi saippuanteko, tahdon vaan jotain kivoja muotteja. Saakohan askarteluliikkeistä ihan jotain muotteja. Mulla olis sellainen muovinen kipsimuottolevy,mutta mitäs luulet mahtaako se kestää kuumaa saippuamassaa?
  Meillä noi nuoremman sisarukset kummatkin on innokkaita auttajia,ja melkein tapellaan kumpi saa antaa uuden vaipan tai viedä likasen vaipan roskiin :D Nuorempi vaan auttais välillä turhaannii kovakourasesti :/

  VastaaPoista
 3. Luulen, että hyvinvarustelluista askartelukaupoista saa ihan saippuamuotteja, mutta mun mielestä ne kipsimuotit käy kanssa. Ainakin sillon kun vuosia sitten tein edelliskerran, mulla oli askartelukaupasta ostettu ihan semmonen suht hepponen kipsimuotti millä tein meritähtiä (pikkusia) jne. Konvehtirasioiden "kololaatat"(siis missä ne suklaat makoilee rasiassa) kesti kanssa. Itte meinaan tänään kokeilla viilipurkkiin tai johonkin vastaavaan narusaippuaa, että ois jotain viemistä keskiviikkona kylään.
  Aurinkoista päivää! Täällä paistelee komeesti :)

  VastaaPoista
 4. Saippuan tekeminen on alkanut kiinnostaa minuakin viime aikoina ja päätin että kokeilen keittää sitä ihan old skool-henkeen lipeästä ja öljystä. Saa nähdä minkä laista tuhoa onnistun saamaan aikaan sitten kun eestyn saippuan keittoon.

  VastaaPoista