perjantai 18. helmikuuta 2011

Ainaisia hamehommia ym.Taas jälleen kerran hametta, ja tyllihametta. Alatte varmasti jo kyllästyä näihin hameisiin.
Hame vaan on lempivaatteeni, aina naisellinen ja mielestäni mukavampi kuin housut.
Ompelin vanhasta lakanasta jälleen yhden kellohamosen. Lakanakangas on todella hyvälaatuisen puuvillan tuntuista. Ompelin tälläkertaa kello-osan rypyttämällä vyötärökaitaleeseen. Mielestäni paremmalta näyttää kuitenkin ihan vyötärönmitan mukaan leikattu helma. Mustan tyllialushameen sain tänään viittävaille valmiiksi.
Voitte vaan arvailla kuinka monta metriä siihen on mennyt tylliä, satiinivinonauhasta puhumattakaan. Oikea "hattaraunelma" ! Olempa hameen takia joutunut ravaamaan kangaskaupassa muutamaan erinäiseen kertaan, ensin hakemassa lisää tylliä, ja sitten lisää nauhaa, ja vielä lisää nauhaa.
Nuukuudesta rangaistaan, ja ehkä mittaamallakin olisin välttänyt ainaista ravaamista.

Näillä pakkasilla ei tarvitse aamulla kovin kauaa miettiä mitä päällensä laittaa.
Pakkanen hohkaa seinistä ja lattiasta koleuttansa sisätiloihin, ja villasukat, villakangashame,ja villatakki ovat parhaita ystäviäni. Koko "komeus" kirpparilöytöjä. Ja hintaa alle 5euroa.
Mutta oletteko panneet merkille auringon? Se on paistanut kirkkaana jokapäivä tälläviikolla.
Tänään kotikonnuille ajaessa meinasin sokaistua, hyvä etten ojaan hurauttanut. Mutta silti, niin ihanaa että jälleen on kevät tulossa. Intoilen kaikista jutuista,vaikka reality lifessa en varmaan paljoa enempää saakaan aikaiseksi / kerkeä/kykene tekemään.
Postinhakukin on ollut lähiviikkoina poikkeuksellisen mukavaa.
Kaksi ihanaista ystävää lähettivät taannoin kivat kortit Berliinistä. Mainitsivat vintage-putiikkeja, halpoja hintoja ym. Voih, voin vain haaveilla. Postikortit ovat niin harvinaisia, voitaisiinko palata aikaan jolloin se ei ollut harvinaista. En ole kyllä itsekään viimevuosina pistänyt tikkua ristiin elvyyttäkseni perinteistä kirje,-ja korttipostia. Yritän tänävuonna parantaa tapani tuon asian saralta.
Seuraavana mekkotehtailuna Butterickin vuoden 1952 kaavalla mekko.
Malli on yksinkertainen, mutta niin kuin kaavapaketin kuvassa näkyy, nauhakoristuksella syntyy näköä.
Kirpparilta on taas tullut raahattua yksi "mummolaukkukin", 1 eurolla kun sai.Se on kaikessa rumuudessaan kiva.Kuvat menivät nyt aivan hullussa järjestyksessä,noh saavat nyt olla. Tällä koneella kuvien lataaminen on tuskallisen hidasta.


Nyt sauna päälle, ja aloittamaan mukava viikonloppu mukavine ohjelmineen.

Iloista viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Oih! Tuo mekon kaava on aivan suloinen!! Olisikohan siitä mahdollista saada kopiota pientä korvausta vastaan?

  VastaaPoista
 2. Tykkään kyllä näistä sun "ainaisista" hamehommista, mutta miten ehdit pitään niitä kaikkia? :-O
  Kivaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 3. Pogara: Voit saada kopion,tottakai? Laita mulle s-postia thymepope@hotmail.com.
  Mitä kokoa sais olla,muistaakseni tuossa kaavassa oli 36-40. Täytyypä avata ja katsoa.

  Sanna-Mari: En millään ehdikkään,vaikka jokapäivä (melkein poikkeuksetta )kuljen mekossa tai hameessa. Mutta tulee käytettyä yleensä niitä muutamaa lempparia. Olenkin laittanut jotain eteenpäin mitkä on osoittautunut vähemmän lemppareiksi :) ....mut kohta saa kysyä miten kaappitila riittää?!? :D

  VastaaPoista
 4. Montako metriä tylliä meni tuohon tyllihameeseen, noin? Riittäisikö 6 metriä? Itselläkin suunnitelmissa tyllihameen teko, ensi viikolla kangaskaupoille. Hirmu hankalaa arvioida paljonko sitä mahtaa tarvita.
  Tuo mekkokaava on ihana, simppeli ja tyylikäs!

  VastaaPoista
 5. On ollut lohduttavaa huomata että paukkupakkasista huolimatta aurinko lämmittää jo :)
  Tyllihameen teko on kyllä varsin hermoja raastavaa puuhaa, kaksi olen tehnyt. Toiseen en jaksanut enää värkätä edes vinokanttia helmaan kun sapetti koko hame niin reilusti.

  VastaaPoista
 6. Sonja:
  Mulla meni tuohon hameeseen tosiaan se 6m tylliä. Huntutylliä,en tiedä onko ohuempaa kun tavantylli?!? Ja kankaan leveys oli 3m, että aika huikeesti! :D Satiinivinonauhaa uppos yhteensä 43m. Tuo tyllihame on tosi muhkea, että jos ei tosiaan ihan hattaraunelmaa halua vähempikin riittäis.

  Perliitti:
  Musta ärsyttävintä oli leikata tyllisuikaleita,kun tuntui että kaksinkerroin oleva kangas lähtee aina luistaa joka suuntaa. Niin ja kyllä alkoi hametta ommellessa vähän olla tunne jatkuu jatkuu jatkuu...arghh. Nyt vaan olen luvannut ystävälle vääntää samanlaisen, mutta siitä saa onneksi hieman palkkiotakin! :)

  VastaaPoista
 7. On ihan uskomattoman piristävää lukea sun päivityksiä jotka on niin elämänmyönteisiä ja reippaita,mukana on iloa, ja suruakin välillä niinkuin elämässä kuuluukin. En oo varmaan ennen tullut sanoneeksi, mutta kiitos siitä että kirjoittelet tänne ja jaat meille lukijoille pieniä, niin kiinnostavia paloja elämästäsi. <3 Ja mä vaan tykkään sun hamosista ja tyylistä ihan hirveesti. :)

  VastaaPoista
 8. Pinja:
  Kiitos, sanasi lämmittävät kovasti! Mukavaa että teksteistäni saa reippaan ja elämänmyönteisen kuvan. Yritän löytääkin raskainakin aikoina pieniä suuria ilonaiheita. Olisihan tässä elämässä montakertaa joutunut heittää köydenakaulaan jos ei osaisi nähdä asioita tietyllä humoristisella tavalla. Joitain se ehkä kauhistuttaa,mutta minun tapani selvitä on nimenomaan iloita pienistä jutuista, sekoittaa huumoria vakaviinkin asioihin.
  Ja kivaa että hameet ei vielä "tule korvista ulos" :)

  VastaaPoista