perjantai 4. kesäkuuta 2010

Vadelmanlehtiä ja pesänrakennusviettiä

Vadelmanlehtien uskotaan vahvistavan kohdun lihaksia,helpottavan ja nopeuttavan synnytystä.
Kävin ostamassa kuivattuja vadelmanlehtiä paikallisesta luontaistuotekaupasta.
Maku on ihan hyvä,oikein kesäinen.
Ensimmäinen synnytykseni kestoksi laskettiin 8h, toinen tulikin kolmessa tunnissa.
Olen ollut pitkään kiinnostunut luontaistuotteista, ja meillä onkin monet luontaistuotteeksi luetellut tuotteet käytössä.
Se onko tästä vadelmanlehtiteestä oikeasti apua seuraavan synnytyksen helpottajaksi on oikeastaan täysin sama, tee kun maistuu hyvälle ja on terveellistä, riittää minulle.

Nyt on tullut se aika odotuksesta,kun hullu "pesänrakennusvietti" on herännyt.
En ole koskaan ollut mikään puutarhaihminen,vihepiipertäminen on kaukana minusta.
Nyt kuitenkin pitäisi saada kukkia pihaan. Äiti, tule äkkiä apuun! On kiire.
Ukko ajeli trimmerillä yhden kukkapenkin (kukkapenkkejä ei tosiaan montaa olekaan!) melkein kokonaan matalaksi luullessaan sen kasvavan rikkaruohoa! :D
Aivan kun vauva välittäisi tuontaivaallista siitä onko piha kaunis kukkapenkkeineen.
Minä ihastelin eilen kukkaan puhjenneita alppiruusujani,sekä särkyneitä sydämiä. Poimittiin esikoisen kanssa tienvarsilta kukkia ja tuotiin ne sisälle maljakkoon.Niisk niisk,atzhiuuh! Ihania ovat silti.

3 kommenttia:

 1. Ne vatun lehdet on siis vaan pelkästään kuivattuja lehtiä, sisältääkö muuta? Maistuuko tee miltä? En tässä nyt enää synnyttään meinaa ruveta, mutta aika ajoin aina innostun kanssa luonnon yrteistä. Voiskin pihasta kerätä vaikka vatunlehtiä ja mustaviinimarjan lehtiä..ongelmaks vaan tuppaa se kuivauspaikka muodostuun. Ei oo kuivuria, uunia en oikeen tykkää tuntitolkulla päällä ja luukku auki pitää...

  Poikaa kun vartosin viimesilläni (synty heinäkuussa), niin suurinpiirtein makoilin kukapenkin vieressä ja kitkin rikkaruohoja...:D :D

  VastaaPoista
 2. Ei tässä muuta taida olla kuin noita vadelmanlehtiä,paketissa ei ainakaan muuta mainintaa ole. Makua voisi ehkä verrata English Breakfast teehen,ellen nyt ihan läpiä päähäni puhu. Makeuttahan saa vaikka hunajalla jos halajaa,ite en tykkää käyttää. Paketissa on 60g ja hinta oli 3,70e. Kyllä tuosta varmasti joksikin aikaa riittää. 1-2 teelusikallista oli annostusohje per kuppiin,mutta kyllä minä ainakin sain 2 isoa kuppia tuolla annostusohjeella. Voipi saada enempikin.

  VastaaPoista
 3. Itse soin vatunlehtia mutta kapseliversiona. Teesta ku en piittaa. En tieda oliko niista loppuunsa mitaan apua, synnytys oli pitka joka tapauksessa + lehdista tuli aina ihan kamala narastys.

  VastaaPoista