lauantai 29. toukokuuta 2010

Ruusuista ja rautaista.


Tässä uusi ystäväni, Huqsvarnan Automatic ompelukone. Tämä on melkein samanlainen kuin äidilläni,muutama hienosäätöä lukuunottamatta. Odotan kovasti koeajoa, toimii kuulemma hienosti.Pikku-Vanillasta tulee näemmä ompelija,ei malttanut olla kiipeämättä ompelukonematkalaukkuun, kun sitä ekaa kertaa katsottiin. Muutenkin molemmat likat kyhnyttävät silmä tarkkana vieressä,kun ompelen. 5-vuotiaalle voisi alkaa jotakin käsityön maailmaan ohjaavaa juttua keksiä.Ideoita? En taida kuitenkaan ihan ompelukoneen eteen päästää! ;)
Saadaan miehensiskon lapset pariksi yöksi,ja luulen että minulla on touhua neljän kanssa oikein runsaasti.Niimpä koeajo suoritetaan varmaan vasta keskiviikkona.

Uusia kodin sulostuttajia:
Ruusuisia äidin kaapeista.Posliini kastelukannun pohjassa lukee Burleigh, "ruusupotta" on Portmerion Potteryn tuotantoa. Peltipurkkiin voisin laittaa vaikka teepusseja.

Mustavalkoruutukangasta on kolmemetriä. Odotan postilaatikkoon kaavoja vuodelta 1948.
Yläosa pitäisi olla Marilyn tyylinen.

Tänään vielä ennen hoitolapsien tuloa voisi kirpparilla pyörähtää.
Eilen lähdin Jumboon katsomaan jahka kuopukselle löytyisi jotain kesätakkia.
Käytiin Hm:llä, ja oli kyllä lähinnä ahdistavaa tunkea siellä väenpaljoudessa.
Ja vaatteiden laatu,noh..aika moni vaate näytti jo henkarissa "lumpulta".
Ei ole nuo kauppakeskukset ainakaan nakeroiden kanssa mun juttu.
Aurinkoista sunnuntaipäivää!

7 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman kaunis ompelukone. <3

  Tsemppiä lapsikatraan hoitoon.. <3 Onko teillä oltu ihan terveenä? Meillä on ollut nyt kolme yötä hoidossa lainakersa, joka tosi pahassa räkätaudissa, pahimmillaan ollu 40 astetta kuumetta. :/

  Ootteko muuten isomman tytön kanssa hamahelmeilly?? Se on mielekästä, myös aikuisille. :D Semmosta pientä näpertämistä, kyllä aika kuluu kersoilla!! Saa jännittävällä tavalla tosi näyttävääkin jälkeä. :)

  VastaaPoista
 2. Valtaisan ihania nuo ruusuastiat. Lapsukaiselle vaan vohvelikangasta ja siihen tylppakarkisella neulalla kirjailemaan. Pyyhetta tai jotain jumppapussia.

  VastaaPoista
 3. Ruusujuttuja huokailen määkin.
  Edellä mainittujen lisäks eikös käsityösarkaan kuulu myös ne pahviset ompelukuvajutut. Poika teki niitä vasta ennen joulua eka kerran, äitienpäivälahjaks tuli tommonen vohvelikangasjuttu (heinäkuussa 7 v., mutta se onkin poika :P)

  VastaaPoista
 4. Mulla on samanlainen ruusupurkki!
  Ja juniorien käsitöihin suosittelisin vohvelikankaalle pujottelua kanavatyöneulalla, sekä puuhelmi- pujottelua. Villihelmestä tilaan aina yhtaikaisesti mutsin helyt ( bling! ) ja Poikalapselle omat puuhelmensä.

  VastaaPoista
 5. Yhdyn edelliseen, jopa ruusupurkin suhteen, joita Bellevillessä oli yhteen aikaan myynnissä viisi kappaletta.

  Itse tein viisivuotiaana paitsi vohvelitöitä, myös ensimmäisen kanavatyöni mummin kanssa. Ketjusilmukan virkkaus sormin kolahti veljeeni, hän teki hirveän pitkän narun. Tavallista virkkaustakin tuon ikäinen voi kokeilla jos pinna on pitkä. Voi tehdä vaikka kaulaliinan tai pannulapun.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä. Täytyypä kokeilla nuita kanavatöitä Eelin-neidille. Luulen että kärsivällisyys ei taida ihan vielä virkkaukseen riittää. Niin tai ehkä, jos oikein paksun langan valitsee ;)

  VastaaPoista
 7. Törkeän söpöt ruusuastiat! <3

  VastaaPoista