torstai 10. kesäkuuta 2010

Pikkuompeluita.




Ompelin serkuntytölle 3-vuotis synttärilahjaki samanlaisen röyhelämekon kuin omilla likoilla. Tosin eri kankaista ;) Ihanan raikkaan sininen hamonen tuli.
Ja joudun varmasti piakkoin ompelemaan esikollekin,kun hän niin hienosti hoksasi kankaita jääneen vielä toiseen hameeseen. Nämä on kyllä kivoja hamosia,menee pitkään kumpparivyötärön ansiosta, ja vaikka jäisikin vähän lyhyeksi voipi vaikka legginssien kanssa käyttää myöhemmin.

Trikoo bolero hurautettu suitsaitsukkelaan. Takana parit muotolaskokset.
Bolero istuu paremmin kyllä päälleni kuin mallinukelle.
Näitä tulee varmasti ommeltua enemmänkin,kiva malli ja nopea toteuttaa.
Ja kellohamosten kanssa bolerot ovat ihan parhautta.

Eilen käytiin kirpparikierroksella. Vanilla sai muutamat uudet vaatteet. Itselleni en löytänyt mitään, ihme ja kumma.Ei mutta nyt unohdin jotain, löysinhän leobardi korkkarit 5 eurolla. Niistä kuvaa myöhemmin.
Lauantaina lähdetään Tampereelle. Tuskin maltan odottaa. Haluan päästä tallustelemaan Pispalan vanhalle puutaloalueelle, koluamaan putiikkeja.
Kertokaapas Tampereen tuntijat missä kaikkialla kannattaa käydä?
Ollaan miehen kanssa ihan kahdestaan lähdössä,että ei tarvitse lapsien kannalta miettiä.
Aikaa on tosin vaan lauantai päivä, ja sunnuntai aamu. Luulen että kuitenkin sunnuntaiaamu menee hotellilla aamupalasta nauttien ja sängyssä makoillen.

Mustikkapiirakan tuoksu leviää uunista.
Toivottavasti en ole aivan liikaa herkutellut. Huomista neuvolapuntaria kauhulla odotellen :D

6 kommenttia:

  1. Voi kun kivoja ompeluksia taas. Mulla on kellohame-kuume, kaavat on koneella, mutta ei oo kangasta...sitä pallohamettakin lupailin kaverille kokeilla jossain vaiheessa :-O

    No, en oo Tampereen tuntija vaikka oonkin suurimman osan elämästäni asunu siinä nurkilla ja äkkiseltään tuli mieleen, että ei siellä oo ees mitään...Muutama paikka kuitenkin tuli mieleen; Tallipiha (http://www.tallipiha.fi/),
    Amurin työläiskortteli (http://www.tampere.fi/amuri/). Ohessa olevaa kahvilaa on kovasti kehuttu, itte en oo koskaan käyny. Opiskellessa käytiin tutustumassa museoon eli niihin asuntoihin, tosi mielenkiintosta!
    Pyynikinnäkötorni (http://www.munkkikahvila.net/?page=3) ois aika hieno, saattaa olla vaan turhan raskaat ne portaat nyt sulle. Munkkikahvit on hyvät ja ne saa alakerrasta! :)
    Pispalasta en niinkään tiijä mitään varsinaisia paikkoja, niitä portaitahan siellä on ja hienot maisemat.
    Lauantaina tietenkin kannattaa mennä Runokaupunki-tapahtumassa Annikinkadun (puukortteli) runofestivaaliin, siellä on miesrunoilijoita...iltaysin jälkeen Hynynen :D :D :D Huonohkoa keliä vaan luvattu, taitaa multakin jäädä hynystelyt hynystelemäti :P
    Mukavaa Tampere-viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Jos menette käymään tallipihalla, niin piipahtakaa ihmeessä tuolla:
    http://www.laurase.com/index.html
    Itse ainakin olen suunnitellut retkeä sinne ihastelemaan noita Lauran tekemiä koruja ja tukkajuttuja.
    Pispalassa ei valitettavasti ole kyllä kauheesti nähtävää, se kun on enimmäkseen vain ihmisten kauniita koteja ja korkealle nousevaa harjua. Nuo Sanna-Marin ehdotukset kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Ja yksi missä voisi poiketa kahvittelemassa on myös Cafe la Famille, ihastuttava pikkukahvila lehvateatterimaailma Plevnan porttia vastapäätä (Aleksis Kiven katu 10). Ja riippuen siitä että mihin hotelliin menette, niin yksi Tampereen ihanuuksista on vohvelikahvila, http://www.vohvelikahvila.com/index.htm
    Itse menisin käymään tallipihalla, ja ehkä ajaisin Pyynikille, muuten pysyttelisin keskustan tuntumassa ja kurkaisin pikkuliikkeisiin.
    Itse tykkään pyöriä hotelli ilvekseltä kohti rautatieasemaa, siinä verkatehtaankadulla, ja sitä risteävillä Aleksanterinkadulla ja Tuomiokirkonkadulla on kivoja pikkuliikkeitä ja kahviloita ja muita.
    Itse yleensä piipahdan TaitoShopissa, eli Pirkanmaan käsityöliikkeessä hypistelemässä ideoita, super ihastuttavassa lelukauppa Nukkelassa hypistelemässä lisää, poikkean Aleksanterinkadun Napolissa syömässä jonkin heidän sadasta pizzastaan, ja sitten piipahdan viereisessä lahjatavaraliikkeessä Suprise Messa ostamassa jotain pientä kivaa.
    ( http://www.surpriseme.fi/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/04082009-151028/Categories )
    Sitten monesti piipahdan Suuren Kuun kirjakaupassa, ja sitten voikin mennä jo johonkin Aleksanterinkadun taikka vieressä samansuuntaisesti kulkevan Hämeenkadun kahviloista.

    Jos haluaisi viettää erilaisen päivän Tampereella, niin menisin Ilves-hotellilta toiseen suuntaan. Lähtisin Koskikeskuksen rannasta hotelli ilvekselle päin, ja siitä vasemmalle, kävelysiltaa pitkin kehräsaareen. Piipahtaisin pikkuliikkeissä, ja jos oltais poikain kanssa liikkeellä niin he haluaisivat varmasti ravintola Hookiin syömään. (http://www.hookwings.com/). Jos olisi kaunis päivä, niin kävelisin kehräsaaren läpi laukontorille. Laukontorin vieressä, tai oikeammin jälkeen, on tampereen parhaimpia kirpiksiä, "Radio kirppis", missä voi oikeastikkin tehdä löytöjä. Ja sen vieressä on pieni nuhjusen näköinen ravintola, "voileipäravintola stroget", missä tarjoillaan valtavia tanskalaisia voileipiä. Ne on hyvejä :) Itsehän jäisin torille hengailemaan, katselemaan ihmisiä, syömään mustaamakkaraa ja jälkkäriksi pehmistä ;) Tai sitten olisin siellä toisella puolella shoppailemassa, mene ja tiedä :D

    Joka tapauksessa, viettäkää kiva viikonloppu Tampesterissa!

    VastaaPoista
  3. Tuo bolero on ihan loistava ja nayttaa olevan juuri passeli fiftarimekoille!

    VastaaPoista
  4. EHDOTTOMASTI Yesterday-putiikkiin! Myyjä on kyllä vähän hullu ja ärsy, mutta kaupassa on maailman paras vintage-valikoima. Ja kauhee kaaos ynnä kovat hinnat. Maksoin lempimekostani 50 euroa, mutta en kadu, koska asuin siinä koko viime kesän. Liike on muuttanut, eli kannattaa Googlata.

    VastaaPoista
  5. That skirt is the sweetest! And the bolero goes great with That frock!

    VastaaPoista
  6. Ihania ompeluksia taas. <3 Mukavaista Treen reissua teille! :)

    VastaaPoista