lauantai 3. heinäkuuta 2010

Maa maa mansikkaa...

Mansikkaa on saatava näin kesällä ainakin jokatoinenpäivä. Ja sitä tietysti pitää tunkea jokapaikkaan, leivonnaisiin,pirtelöihin, smoothieen ym.
Tämä ihana pähkinäisen kääretortun ohje löytyy uusimmasta Yhteishyvä lehdestä.
Sopii muuten myös gluteeniallergikoille.
Kivasti mätsää tuo hasselpähkinäinen pohja mansikan ja sitruunarahkan kanssa.
Mielestäni ei ollut yhtään ällömakea,mitä kääretortuilla on monesti tapana olla.

Tässä vielä pari kesäistä kuvaa,mistäs muualta kuin leikkipuistosta ;)

Tänään poksui 36 raskausviikkoa. Iltaisin olo on varsin tuskainen, muuten vointi ihan hyvä.
Vielä jaksaa painaa koiran+plus vaunujen kera lenkkiä.
Lääkärineuvola takana, ja kaikki niin kuin pitää.
Huojentavaa että on turvalliset viikot syntyä, vaikka tuskimpa tämä ennen laskettua tulee. Vanilla 1v8kk luulee nyt että kaikilla naisilla ja tytöillä on vauva masussa. On kaivelemassa jokaisen paidanalle.
Varpajaisista vaan tuli mieleen. Että minkä ihmeen sovinistin keksintö niidenkin viettäminen on. Eikö sellainen "rentoutumisilta" kuuluisi naisille jotka ovat 9 kuukautta kantaneet lasta sisällään, voineet ehkä erittäin huonosti ( täälläkin ensimmäiset 3kk meni posliinijumalan vierellä). Kärsineet yhdestä sun toisesta vaivasta, ja vielä kaikenpäälle saattaneet tuskalla,hiella ja verellä pienen ihmisen maailmaan.
Vaikka onhan tämä ennenkaikkea etuoikeus,en paikkaani vaihtaisi.

Nyt sunnuntain viettoon. Ylös, ulos ja lenkille. Vielä kun ei ole +3o astetta!

4 kommenttia:

 1. Arvaa vaan tekiskö mieli tuoreita mansikoita :) Joo minäkin totesin että miks ihmeessä varpajaiset kuuluu miehille, kaverini totesi et alunperin varpajaisethan ovat olleet naisten "ryyppäjäiset"

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Varpajaiset :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä vielä loppuodotukseen, kyllähän se sieltä jo kohta putkahtaakin. :) Mielenkiinnolla odotan että mikä tulee pienokaiselle nimeksi. :) <3

  VastaaPoista
 3. Ihanan näkönen kaakku ja kuulosti hyvälle kyllä hasselpähkinäpohjakin! Mihinkähän lie mun Yhtishyvä tungettu kun ei oo tommonen ohje edes silmiin osunu :P

  VastaaPoista
 4. Mulla on 36 ensi viikolla :D Tänään kotiutuivat uudet lastenvaunut ja tulevan isin tekemä ihana ihana kehto <3 Laitan kuvia pian blogiini. Kahdet vaippapöksyt valmistui myös tänään kun sain pääteltyä langat. Pikku kylpyammeen ostimme myös. Ja eilen saapui äitiyspakkaus. Eli meillä on täällä ihan joulu! Kävimme Kätilöopiston valmennuksessa tänään, oli tosi hyvä ja päähäni laskeutui rauha ja jopa innostunut odotus synnytystä kohtaan. Kohta pääsen tositoimiin, ja saan palkaksi nyyttimme vihdoin syliini.

  VastaaPoista