perjantai 9. heinäkuuta 2010

Vaaleanpunaista ja ihanaa.


Minulla menossa selvästi kausi vaaleanpunainen. Kaikki hempeä vaaleanpunainen houkuttaa. Tänäkesänä piti ikkunalaatikoihin saada vaalenpunaiset belargoniat. Talonkin julkisivulla kasvaa suloisia vaaleanpunaisia ruusuja.
Tämänviikon ehdottomasti suosikkilöytö on vaaleanpuna-valkoraitainen hellemekko pitsisomistein. Pulitti seitsemän euroa ja on vanha. Pitsiosa rinnustassa oli aika kellastunut, kuin myös selkäosa. Mietinkin kirpparilla tovin mahtaako sitä saada valkoiseksi.
Mekko on 100% puuvilla ja äidin neuvosta heitin sen yksinään pesuun 60 asteeseen, ja vein ulos aurinkoon. Pelkkä pesu valkaisi jo aika hyvin, ja varmasti aurinko hoitaa loput.
Sappisaippuan nimeen vannon kaikissa muissa tahroissa. Se on varmasti yksi tuote mitä ilman en voisi elää.
Samaiseen pöytään ja melko samanhenkinen mekko ilman rintaosan pitsiä, vaaleansini-valkoraitainen. Hintaa oli silläkin 7 euroa, ja nyt ihmettelen miksi en sitä mukaan ottanut. Näillä helteillä tuollaiset täyspuuvillaiset mekot kellohelmoilla olisi luksusta jos niihin mahtuisi.

Toiseen lastenhuoneista löytyi tänään puisia junavaunuja.
Äiti oli löytänyt tytöille Taalaanmaan hepat 8 euroon.
Katselin tänään punaista Taalaanmaan heppaa kirpparilla yksikköhintaan 10e.
Vauva tulee nukkumaan ensimmäiset kuukaudet rottinkisängyssä. Vihreä neulottu peitto kirpparilta 2e. Punaoranssi tipu on minun vanha,ja aika ihana <3
Valkoinen pesukomuutti löysi meille tiensä jo talvella, ja pitkään seisoikin kylmällä verannalla. Nyt se on löytänyt paikkansa.
Uusrokokoosängyt about 50luvulta x2 ostettu keväällä muistaakseni 180 eurolla.
Ei paha. Kaapista en ole saanut vielä kuvaa. Pitäisi somistaa se noilla puisilla leluilla ennenkun on kuvauskelponen. Muutenkin tuppaa olemaan vielä alumiinitikasta ym. maalipönttöä pienempien kammarissa :D

Mikähän ihme häntäluuhuni tänään iski. Käytiin aamusta koiran kanssa pitkä lenkki, ja sen jälkeen häntäluu äityi jumalattoman kipeeksi. En kaatunut, enkä muutenkaan ole kolhaisssut takalistoani. Tosin vauva tuntuu painavan todella alhaalla, että ehkäpä se nyt johonkin hermoon painaa. Voi kumpa tälläistä vaivaa ei nyt loppuajaksi saisi.
Vielä olisi uusia kesvovaippoja pestävä, jotta voidaan sitten kestoilla heti laitokselta tultua.
Ei pitäisi tästä helteestä valittaa, ja itse kyllä kestän ja tykkään paljon enemmän kuin siitä talven ainaisesta palelemisesta. Mutta voi tuota kuopusta,kun tuntuu olevan välillä aika tuskainen. Kova hikoilemaan ja täällä kirmataankin päivät pitkät pelkässä vaipassa. Ehkä me muutetaan ensiviikoksi kellariin!

Porvooseen on muuten avattu uusi luomukahvila Fredrika Cafe. En ole vielä itse päässyt käymään,mutta kovasti menossa. Samaisissa tiloissa sijaitsee joogakeskus.
Että jos eksyy Porvooseen niin käykää ihmeessä tsekkaamassa Runebergin koti, ja aivan vieressä Fredrika Cafe. Tulevan viikonlopun suunnitelmiin voisikin kuulua tee-,ja herkkuhetki Fredrikassa. Siis aurinkoisia hetkiä, ja yritetään nauttia kaikesta hikoilusta huolimatta.

3 kommenttia:

 1. Ihanuus mita loytoja. Tuo rottinkisanky on kylla suloinen. Englannissa kaytetaan just ton tyyppisia (enemmanki oisko ne nyt jostain kaislamatskusta tehtyja) koreja vastasyntyneille. Mulla oli ihan kamalat iskias kivut raskauden viime viikoilla. Hyva ku kavelemaan paasi ja pakko oli yrittaa kavella. Tsemppia loppuraskauteen!

  VastaaPoista
 2. Taas kerran niin ihania hankintoja. <3 Vaaleanpunainen miellyttää ainakin mun silmää kovasti. :)

  Mäkin olen pitänny asenteena että ei sovi valittaa helteestä kun tätä on koko talvi odotettu, mutta rajansa oikeasti kaikella. On nimittäin ollu niin kuuma, että ei pysty tekemään oikein mitään, sulaa vaan. Lapset ja vanhukset tuskissaan. ja ens viikolla pitäisi olla vielä kuumempi. :O

  VastaaPoista
 3. Muistan tuon tipun reilun 20vuoden takaa! Serkuillani oli se, ja se oli minusta valloittavan hieno kun sen siivet ja silmät liikkui. Se oli kyllä tosi tosi ihastuttava :) Tuo vaaleanpunainen sopii ihanasti tuohon hennon vihreäänkin, ei ihme että mamma on noihin hentosiin ihastunut!

  VastaaPoista